Bábovky - propletené osudy | Recenze

13:12

Všichni určitě znáte Bábovky od Radky Třeštíkové. Knihu jste mohli zahlídnout snad na všech sociálních sítích, v časopisech, v televizi a hlavně všichni Bábovky četli. Já si řekla, že Bábovky jednou přečtu, ale ne v době, kdy všichni o knize mluví. Zdálo se mi, že tato doba nastala a tak jsem si pro Bábovky do knihkupectví zašla.
Jsem ráda, že tato kniha nebyla jako Dívka ve vlaku. Dívku jste také určitě mohli vidět všude, ale co se týkalo obsahu tak za mně kniha nic moc. Bábovky jsou čtivě, pobaví vás a občas budete číst s otevřenou pusou. Jak jsem již zmiňovala, tak Bábovky zná každý, ale na každého působí jinak. Pokud jste citlivé duše, tak si myslím, že některé části knihy nebudou pro Vás.

Mínusy = Můj názor je ten, že kniha není vůbec ukončena, což je celkem škoda.
                 Kniha se musí číst rychle, jinak se budete ztrácet v příběhu/postavách.

Před čtením této knihy jsem měla celkem špatné období. Neměla jsem náladu na čtení a v životě se mi zrovna 2x nedařilo. Proto jsem sáhla po Bábovkách. Potřebovala jsem se ujistit, že by mohlo být i hůře. Což se celkem pří čtení knihy celkem povedlo :D.
Bábovky

Bábovky

autorka: Radka Třeštíková
rok vydání: 2016, paperback 2017
počet stran: 328



Děj se skládá z dvanácti samostatných příběhů. Později ale poznáte, že tak samostatné nejsou, a že všechny příběhy do sebe dávají jeden. Celkem mindfuck, co? :D Když jsem odložila knihu, tak jsem stejně musela přemýšlet o jednotlivých hrdinkách a nosila celý příběh v hlavě. Hrdinky si zamilujete a vždy na konci příběhu budete chtít pokračování. Teď lituji toho, že Radka neplánuje napsat další díl :(.

dvanáct žen, dvanáct osudů

Každý příběh vypráví jiná žena. Maminka, babička, dospívající dívka, kamarádka, milenka a další ženy. 
Představím vám první postavu. První žena, která vám bude vyprávět svůj osud se jmenuje Rebeka. Je mladá a život si užívá se ženatým mužem, který se k rozvodu nemá. Martin si odskakuje k milence, ale doma má ženu Karolínu, se kterou se snaží o miminko. Karolína touží po dítěti, ale s Martinem na početí nemají moc štěstí. Dokonce by se ani nedivila, kdyby Martin měl nějakou milenku. Nějakým způsobem se ji ale podaří otěhotnět a doufá, že se nikdo nedozví jak se ji to povedlo. Chce přece jen šťastnou a rozrůstající rodinu. 
Co udělá Rebeka, když se dozví, že čeká Karolína dítě? A jak do příběhu zapadají ostatní postavy? To si už musíte přečíst vy :-).

Mé hodnocení: Jsem ráda, že jsem počkala na správnou dobu, kdy Bábovky nebude řešit každý. Většinou se bojím knížek, které mají velký ohlas a dobrý marketing (např. Dívka ve vlaku).
Kniha byla čtivá, až moc opravdová, smutná, vtipná a hlavně se mi líbil autorčin styl psaní. Bábovky jsou snad pro každou ženu v jakémkoliv věku. Pro dospívající dívku, maminku, babičku. Prostě pro všechny. Bábovky jsou ideální dárek a myslím si, že každé ženě udělá radost.
Jednou si určitě přečtu i další knihu od Radky, jelikož její styl psaní mi opravdu sedl. Přemýšlela jsem o její novince Osm. Četl ji někdo z vás? Já ale zase několik měsíců počkám, až z toho nebude tak velký boom :D.

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Moc pěkná recenze! :) A já ji teda ještě nečetla. Taky se mi do knihy moc nechtělo, protože byla strašně propagovaná no přesně to co jsi popisovala. Mamka si ji koupika před týdnem tak až ji dočte půjčím si ji a jsem fakt zvědavá! :))
    www.happygirlsue.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Popular Posts